søndag den 15. februar 2015

Ingen bad, ingen mobil og kun mad til hovedmåltiderne...

sådan lød den såkaldte Kyrgyz-udfordring, som vi blev stillet tirsdag i uge 5. Udfordringen skulle vare 48 timer, og hensigten var, at den skulle give os et indblik i nogle af de udfordringer, som vi vil blive stillet overfor på vores rejse til Kirgisistan i marts måned.

Udfordringen gik ud på, at vi skulle aflevere vores mobiler, kun måtte benytte en håndvask til at blive rene, og sidst men ikke mindst var det os kun tilladt at spise til de tre hovedmåltider. Det var noget af en omvæltning i forhold til vores normale hverdag, men det var også en øjenåbner, der gjorde os mere opmærksomme på nogle af de privilegier vi i Danmark til tider tager for givet.
Udfordringen lød til at starte med rimelig enkel, og nogle ville måske tro, at den største udfordring, for en flok teenagere som os, ville blive at undvære vores mobil. Det viste sig dog i løbet af de to døgn, at det for de fleste var udfordringen med mad og bad, som var den sværeste.Man tænker måske ikke så meget over det til hverdag, men når man pludselig efter en fodboldkamp eller et idrætsvalgfag ikke har muligheden for at komme ordentlig i bad og få noget mad, får det en til at lægge mere mærke til de ting, vi normalt tager som en selvfølge.  
Det vi fik ud af udfordringen var ifølge nogle elever begyndelsen på kronisk sult. ;-) Men også et indblik i, hvordan det bliver i Kirgisistan - hvilket jo også var formålet.

Af: Ida Rosenbæk Burmeister og Naja Olsgaard Hansson

Sådan her kan maden i Kirgisistan se ud - kogte kartofler med kød og sovs, syltet råkost og selvfølgelig te med sukker :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar